Håknäs Bygdegårdsförening   

Historia   Styrelse  Stadgar Verksamhetsplan/budget Aktivitetsplan  Protokoll    Årsberättelse  Bokning  Håknäs kvarn   Fotogalleri  Bli medlem  Tyck till! Arkiv

Bygdegårdsföreningens plusgiro 413452-4 och bankgiro 406-1966

Julgröt i bygdegården

Söndag den 4 december fick vi i Håknäs en liten försmak av julen. Håknäsbor med goda vänner serverades glögg och pepparkakor samt risgrynsgröt med skinksmörgås av bygdegårdsföreningens eldsjälar. Stämningen var god och en  stor julkorg med diverse godsaker lottades ut. Tack för en trevlig stund!

Öppet hus i bygdegården

Varmt tack till alla som besökte ÖPPET HUS den 19.november. Tack vare er så fick vi in en slant till driften av bygdegården. Vi vill samtidigt redovisa dragningen av lotteriet på julduken. Nummer 68 vann duken. Vinsten är utlämnad. Till sist, en riktigt GOD JUL och ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar syjuntan i Håknäs bygdegårdsförening till er alla!

     
Klicka på bilderna!

 

Kvarnens dag i Håknäs 2011

Kvarnens dag firades i sedvanlig ordning i Håknäs gamla kvarn söndagen den 28.augusti. Vädret var inte det allra bästa, men intresserade besökare strömmade ändå till för att se Hörneforsgruppens konstutställning och höra på härlig musik framförd Bengt Göransson och hans musikanter.

På programmet stod även Kvarnloppet, pilkastning, fiskdamm och sist men inte minst fika och grillad korv.

Arrangörer var:

Håknäs bygdegårdsförening, Hörneforsgruppen, Öreälvens Fvo, Öreälvens intresseförening

Midsommarfirande i Håknäs 2011 Klicka på bilderna!Håknäs bygdegårdsförening har tumme med vädrets makter. I vart fall på midsommaraftonen 2011. Det idoga regnandet under midsommarveckan höll i sig ända fram till det var dags att resa midsommarstången. Då höll regnandet upp och uteaktiviteterna kunde genomföras som planerat vilket gladde den stora skaran förväntansfulla barn och vuxna.

Utomhus blev det dans kring stången och gemytlig social samvaro. När dansen ebbade ut fortsatte aktiviteterna inomhus med fika, lotteri, musikunderhållning med sång av ungdomarna Jennifer, Belinda och Jens. Jens bjöd också ett premiärframträdande i egenskap av bygdens yngste breakdansare. Aktiviteterna avrundades med traditionell åktur efter traktor.

Vad vore midsommarafton utan arrangörers och artisters berömvärda engagemang!!!

Jim Widmark

 

      

Klicka på bilderna!

Musikkafé i Håknäs
 
Söndag kväll den 8 maj blev en riktig nostalgiafton för den mogna ungdom som fyllde Håknäs Bygdegård för att minnas och glädjas åt det musikcafé som bygdegårdsföreningen stod värd för. Rolf Lennartz orkester med gästartisten Roffe Lee Larsson från Trio Med Bumba bjöd på en bred kollektion av gamla goda låter och mellansnack med minnen och fräckis från deras 40-åriga karriär. Många i publiken hade dansat till bandet redan i början av 70-talet.
 
Bengt Göransson stod för arrangemangen och spelade keyboard, Torbjörn Nyberg saxofon, Mats Sundbaum gitarr sång, Leif Westerlund bas sång, Lennart Edvall trummor och Leif Gustavsson sång.

En uppskattad brygga mellan nostalgi och framtid svarade de lokala solstrålarna Belinda, Tilde och Jennifer för uppbackade av orkestern. Dessa ungdomar från Öre och Håknäs är i början av sin karriär och går i musikalisk lära hos Ulla Johansson och Bengt Göransson.
 
En fröjd för ögat stod lokala konstnären Böris Helena Matsson för med en utställning av naturmålningar och porträtt.
 
När vi skildes åt efter 2,5 timmars underbar underhållning kändes redan suget efter en repris.
 
Jim Widmark

 

___________________________________________

Öppet hus i Håknäs Bygdegård 2010

Lördagen den 28 november var det åter dags för Öppet hus i Håknäs. Det var skönt att lämna det kalla höstmörkret ute och komma in i den julpyntade bygdegården, träffa bybor och hemvändare och få en försmak av julen. Syjuntan hade som vanligt dukat upp med kaffe, hembakt bröd, varmkorv och fina julklappar fanns att köpa; smycken, stickat och virkat, broderade dukar, tomtar, bröd, honung m m. Fina vinster lottades också ut.

Klicka på bilderna!

       

Stort tack till Syjuntan som genom sitt Öppet hus även i år bidrog  med ett betydande tillskott till bygdegårdsföreningens kassa!

EFTERLYSNING ! ! !

Bygdegårdsföreningen behöver VINSTER för framtida lotterier. Allt är välkommet STORT eller smått, dyrt eller billigt spelar ingen roll. Kom med ett kaffepaket eller en diamantring eller en fotboll eller osv. osv. Lämna ditt bidrag till någon av oss så ser vi till att det kommer till bygdegården.

 Maria Eriksson             Mona Lundqvist
Byvägen 12                   Byvägen 15

Pia Sehlin                      Lilly Widmark
Kvarnv.11                     Örev. 10
 

 

Startsida